Långa sköna nätter
med sovande barn...

Vanliga frågor

Ett barn som under en längre tid går miste om livsviktig sömn riskerar att drabbas av inlärnings- och koncentrationssvårigheter i tidig skolålder, övervikt i tonåren och kronisk trötthet som vuxen. När våra barn inte sover gör ju inte vi det heller och långvarig sömnbrist kan bland annat leda till diabetes typ 2, hjärt- och kärlsjukdomar, försämrat immunförsvar och depression. Faktum är att just sömnbrist är den främsta, om än dock inte den enda, orsaken till förlossningsdepression hos nyblivna föräldrar.

Långa sköna nätter med sovande barn.

När ni valt typ av tjänst, bokat och betalat en tid för konsultation skickar vi er inloggningsuppgifter till vårt familjeforum som ni når via ”loggin-knappen” längst upp till höger på vår hemsida. Väl där inne får du ett omfattande frågeformulär angående ditt barn, din familj och din situation. Vi behöver era svar senast 48 timmar före vårt samtal. Vi ringer sedan upp er på bokad tid för en sovkonsultation.

Har ni valt rådgivning i hemmet bokar vi tillsammans en tid för detta under vårt första samtal.

Har ni valt rådgivning över telefon skickar vi er en sovplan direkt efter vårt samtal och ni är då fullt utrustade för att implementera en lyckad förändring för ert barn. De kommande 10 dagarna har ni obegränsad support via mail och sms samt 4 uppföljande samtal som ni själva bokar här.

Ingen! Vi använder oss av ett holistiskt tankesätt och ser till hela familjens förutsättningar och situation, men främst givetvis till barnets personlighet och behov. Vi låter aldrig ett barn gråta ensam och vi förespråkar inte metoder som innebär stress, ångest och tårar, för någon i familjen.

Vi tror att varje familj är olika och har unika sömnproblem, därför använder vi oss inte av en ”one size fits all- metod”.  Vi stoltserar med våra skräddarsydda sömntjänster, som vi anpassar efter varje familj, och sovplaner som innefattar en lösning som föräldrarna känner sig bekväma med att genomföra.

 

Nej! Vi förespråkar ingen metod som innefattar att lämna barnet.

Om du har tillämpat alla de förändringar som vi föreslår och följt vår sovplan precis som vi beskrivit (varit super-konsekvent och inte ändrat något) så kan du förvänta dig att se förbättringar inom en vecka.

Det kan vi göra om ni önskar. Vi hjälper familjer över hela Sverige, över telefon och på plats i hemmet.

Generellt behöver inte en bebis äta på natten från ca 6 månader, förutsatt att hon är frisk och följer sin kurva, och kan då sova hela natten.